Начало Новини Електронни каталози FAQ Регистрация Контакти
Search
Знаете ли, че...

Навигация
Начало
За нас
   Мисия
   Презентации
   В медиите
Партньори
Услуги
Сканиране. Дигитализация
Семинари
   Последен семинар
Клиенти
Електронни издания (Библиографии)
Електронни библиотечни каталози
Новини
Контакти

Продукти
 Характеристики
Въвеждане
Редактиране
Търсене
Отпечатване
Интерфейс
Връзки
Бази данни
Обмен
Изисквания
 Библиотека
Книги
Статии
Периодика
Некнижни
Инвентиране
Обслужване
Библиография
Снимки
Персоналия
Инфо център
 Архив
 Музей
 Галерия
 Издателство
 Офис
 Адвокати
 Интернет

Expand/Collapse
 
Expand/Collapse

Новини : XVII семинар, Сливен 2015


Фирма СофтЛиб и Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен

проведоха на 23-25 септември 2015 г.

XVII-ти традиционен семинар на потребителите на Интегрирана библиотечно-информациона система Е-Lib/I-Lib

  Семинарът се проведе в рамките на 60-годишния юбилей на Регионална библиотека „Сава Доброплодни“ - Сливен

Сърдечни благодарности на д-р Росица Петрова, директор на библиотека, за перфектната организация. Благодарим на колегите от РБ "Сава Доброплодни" за съдействието, което ни оказаха..

Благодарим и на всички вас, колеги от цялата страна, които бяхте с нас и тази поредна година!

Очаквайте повече информация, снимки и презентации от семинара тук, на сайта на фирмата и на нашата фейсбук страница.

 


Новини : Библиотека "Искра", Казанлък
 

: Удобна и прецизна библиотечна статистика
 

Новини : 25.03.2014 Г. Новият ни софтуер!

е-Lib Прима                       Удобно! Модерно! Перспективно!                      i-Lib Прима

Специализиран софтуер за библиотеки, музеи, галерии, архиви, филмотеки, фонотеки....! За нови и за  вече автоматизирани институции! Прехвърляне на данни, без загуба на информация, от действащи софтуерни разработки и други системи и източници (Word, Excel ....)!

От 2014 година започваме внедряване на напълно обновена библиотечно-информационна система от ново поколение, съобразена с най-новите постижения на ИТ сектора. Системата поддържа нова функционалност, насочена към очакванията на съвременния читател, предоставяйки повече информация и услуги по най-удобен начин.

На регистрираните читатели на библиотеката се предоставя собствено пространство в Интернет – Моята библиотека, в което те могат да правят собствени списъци с литература, да си водят бележки, да четат и вписват коментари и рейтинги, да получават препоръчителни заглавия според техните интереси, да правят заявки за услуги и да следят тяхното изпълнение, да виждат какво и до кога дължат, както и цялата история на комуникацията си с библиотеката.

Дигитална библиотека – Софтуер за управление на достъпа и представянето на дигитални обекти -сканирани копия на книги и периодика, статии, музика, филми, снимки и др. в  Интернет/Интранет. Инструментариум за представяне на пълнотекстовото съдържание в структуриран вид - по страници, по броеве, по томове, по отделни структурни части: съдържание, индекс и т.н. Комплектуване на виртуални дигитални обекти - създаване на нови  колекции от съществуващи дигитални обекти. 

Новата система автоматизира максимално и всички дейности и действия на библиотекаря, снабдява го с инструментариум за бързи справки по всички въпроси, свързани с обслужването, освобождава време за творческа работа по разработване и предлагане на нови услуги. Поддържа се динамична статистика по всички събития, включително финансовите постъпления. Софтуерът включва  мощен механизъм  за анализ и гъвкаво управление на библиотеката.

 Предложените модули са разработени на нова платформа и са напълно автоматизирани (всички дейности, които могат да се изпълнят без намесата на човек, се изпълняват напълно автоматично). Позволяват работа на съвременните 64-битове компютри и операционни системи Windows, работа в мрежа. Позволяват свобода в избора на достъп за работа – отдалечен (от филиали), терминален достъп, работа в облак, услуги за читатели могат да се предлагат от смартфони и таблети. Софтуерът поддържа UNICODE, т. е. диакритичните символи в различните езици могат да се въвеждат без да се налага транслитерация.

Софтуерът включва :

  • Управление на библиотеката : Модули за оптимизиране работата на служителите в библиотеката (е-Lib Прима). Още...
  • Библиотеката в Интернет : Модули, предназначени за предоставяне на каталозите, дигитално съдържание и качествено нови  услуги за читателите (i-Lib Прима). Още...

 

« Предишнa[1] 2 Следваща »

Новите ни предложения